En fremtid uten olje

Apr 17

En fremtid uten olje

 

Det skrives veldig mye om at miljøet ikke tåler det som skjer om dagen. Norge og andre land produserer til sammen mer olje enn noen gang før. Hva som skal til for å produsere så mye olje kommer litt an på hva man har av teknologi. Problemet med oljeproduksjon er at det er så mye penger i olje at det ikke lønner seg å stoppe. Hvis Norge skulle stoppet med olje ville det skje store forandringer i det norske arbeidslivet. Det beste som kunne skje er at det ville være noen som mistet jobben. Så lett er det ikke. Det vil skje store endringer som gjør at mange titusener av mennesker må bytte arbeid og finne seg noen bedre å gjøre.

Man må huske på at klimaet ikke

tåler utviding av olje. Vi produserer mer kull og andre klimaskadelige ting som gjør at det ikke er bra for noe at det fortsettes å utvinne olje. Nå skal det sies at kun et slutt på olje vil ikke skape et bedre miljø. Det vil bli vanskeligere å lage visse ting som trenger olje for å bli laget. Hva som er best å gjøre med mangelen av olje er vanskelig å si. Det vil bli vanskelig å lage elektriske biler uten noen olje da det er olje som binder sammen i produkter som er laget av plast. Den beste måten å fikse produkter som er laget av plast er ved at du enten varmer opp plasten og smelter dem sammen eller at du på andre måter gjør noe som kan bli enda bedre. Det finnes også forskjellige limtyper som kan ta hånd om dette, men de er ikke optimale.

Den beste måten å ta neste skritt på når det kommer til en fremtid uten olje er at du starter med det du trenger å gjøre for å unngå å bruke olje eller produkter som kommer fra oljen. Hva er det du kan gjøre må du stille deg som spørsmål. Det beste du kan gjøre er å bruke mindre strøm, selv om strøm i Norge blir produsert fra fornybar energi. Du kan også slutte å bruke bensin. Kjøp deg en el-bil slik at du kjører med noe som ikke krever bensin. Du kan også sykle.

PersonalPress