Gass og transport

Jul 16

Gass og transport

 

Gass er en interessant energikilde som kan produseres på flere flere forskjellige måter. Du kan produsere gass på en måte som er enkel eller på en måte som er mer komplisert. Det er opp til deg å velge hva som passer deg best, litt avhenging av hva slags budsjett du har og hvordan dette budsjettet best kan brukes. Det er ikke noe grense på hva som kan brukes best og hvordan dette passer inn i din forretningsplan.

Når gassen er produsert er det mer interessant å se på hvordan man får gassen flyttet til dit man ønsker at gassen går. Det er det vi skal se på her. Hvordan flytter man gass og hva gjør man får å få mest mulig dit man selv ønsker. Gass er en merkelig ting. Ser man på gass så er det noe som ganske stort og kan flyttes veldig raskt når den settes under trykk fordi den flytter seg selv når den kommer under trykk til det stedet hvor det ikke er noe trykk.

Når du skal flytte gassen så er det flere forskjellige måter du kan trykke gassen på. Du kan for eksempel kjøle ned gassen så mye at den ender opp med å bli en flytende veske. Da kan du flytte mye mer gass enn det du hadde planer om tidligere fordi kaldt gass er mindre enn varm gass og at flytende gass er enda mindre. Det er også lettere å flytte på flytende gass fordi du kan putte masse på en båt.

En annen lett måte å flytte gass på er å putte gassen i rør. Når du har gass i rør vil gassen flytte seg kun i den retningen du vil. Dette er en veldig vanlig måte å flytte gass på og det finnes derfor mange hundre tusen kilometer med rør rundt omkring i verden som flytter gass fra et land til et annet land eller mellom land. Russland har for eksempel store rør som sender gass til Europa slik at vi ikke fryser. Norge er en av de aller største eksportørene av gass til Europa. Vi i Norge sender så mye gass til Europa at vi har egne rør som er laget fra havet der gassen er og som går rett til Europa. Det er motorveien for gass. Denne gassen brukes til å varme europeiske hjem eller så brukes den i europeisk industri. Det finnes mange måter å selge gass på og det finnes mange måter å slappe av og nyte den situasjonen som man er i. Norge nyter definitivt det å selge gass til Europa da det er veldig mange som gjerne skulle ha gjort det samme. Europa trenger gassen og Norge vil så gjerne ha pengene.

PersonalPress