Gass utblåsning

Mar 24

Gass utblåsning

Når du jobber med gass så kan det oppstå situasjoner som er farlig for deg og for de som du jobber sammen med. Det er derfor viktig at du alltid tenker på hva som kan skje. Gass

utblåsning er det som skjer når gass kommer under trykk og bestemmer seg for å stikke et eller annet sted. Da vil gassen virkelig komme ut og den vil komme fort ut. Det er viktig at man ikke står i veien og at andre ting som kan flytte på seg ikke faller på en selv.

De fleste utblåsninger som skjer hender under boring av ulike brønner. Når du borrer en brønn er det derfor viktig at du vet hva du gjør. Utblåsningen skjer som regel ved at du treffer en liten lomme med gass. Når gassen da får muligheten til å komme seg ut så raser gassen oppover i røret og vil mest sannsynlig komme ut der hvor åpningen til røret er. Denne åpningen vil ta ha en stråle gass som kan gå i mange timer. Det er farlig å puste inn denne gassen så det kan være greit å la den gå. Noen ganger kan man samle gassen opp, men mest sannsynlig vil nok de som jobber på stedet sette fyr på gassen slik at de lettere kan håndtere hvordan gassen kommer ut og hva den gjør for noe. Gass brenner lett, så ikke sett fyr på noe som du ikke ønsker å sette fyr på. Sånn sett kan det bli farlig.

PersonalPress