Hva bør du se etter i en båt?

Bykristoffer

Hva bør du se etter i en båt?

Avhengig av hva du skal bruke båten til er det ulike ting du bør se etter. I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på dette.

Personen som skal bruke båten

Hvem skal bruke båten? Dette er kanskje det viktigste spørsmålet du skal svare på når du begynner å se etter en båt. Er det en familiebåt eller er det en fiskebåt? En transportbåt eller bare en fritidsbåt?

Du må også finne ut av hva slags kvalifikasjoner du trenger for å kunne navigere båten, så hvis du trenger båtførerlappen så er dette noe du må skaffe deg før du skaffer deg båt.

Farten

Det å finne en båt som har den ideelle hastigheten er også viktig. Les deg opp på hvor mange knop vanlige båter burde gå (mellom 15 og 20) og hvor fort det tar deg til ulike destinasjoner. Hvis du har lyst til å reise lange distanser vil du velge andre typer båter enn hvis du bare skal putre rundt litt i nærområdet.

Familevennlig båt

Alle som har en familie vet at når man skaffer seg en familiebåt så bør den være litt større enn antall mennesker du er i familien. Spesielt hvis du har planer om å reise med tenåringer. Jo større plass det er i båten jo mindre sannsynlig er det for at krangler oppstår.

Hør med venner

Har du venner som har båt? Hør med dem om hva de er fornøyd med og hva de ville ha forbedret med båten de har nå. Det kan også være lurt å spørre om du kan få en prøvetur i båten de har. Dette gir deg en bedre innsikt i hva slags båt du ønsker deg.

Har du allerede bestemt deg?

Har du funnet båten du ønsker deg over alt på jord. Da har vi et spørsmål til deg. Har du prøvd båten? Hvis ikke så må du spørre plassen du kjøper båten fra om du kan få en prøvetur. Dette vil gi deg det ultimate svaret på om dette faktisk er båten du ønsker deg.

Her er bare noen av tingene du bør se etter når du leter etter din drømmebåt. Vi håper også du fikk noen tips hvis du allerede har bestemt deg for hva du skal kjøpe.

About the author

kristoffer author