Hva burde du betale for en båt?

Bykristoffer

Hva burde du betale for en båt?

Hvis du skal kjøpe en ny båt er det jo ganske åpenlyst at denne båten vil være dyrere enn en brukt båt, men i denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på hva det faktisk er du burde betale for en båt.

Nye båter

Når det kommer til nye båter så er prisene veldig varierte. Det kommer egentlig an på hvor mye du har i budsjett. Du kan finne båter fra 10 000 kroner til flere millioner. Det du burde betale for en ny båt er rett og slett opp til deg.

Brukte båter

Hvis du har et budsjett å forholde deg til er det nok brukte båter du burde fokusere på. Mange kjøper båt når de er ganske unge, sånn rundt 16 år. Da kan du få deg en liten båt til 10 000 kroner, men du kan også få deg en god familiebåt til rundt 20 000-30 000 kroner. Når det kommer til brukte båter lønner det seg å gjøre research og ikke minst spørre om en prøvetur. Det sier deg mye om hvilken stand båten er i.

Andre kostnader

Det som er viktig å huske på når du kjøper en båt er at du som oftest må betale for at den skal ligge til havns et sted (om du ikke er så heldig å ha din egen båtplass). Det som også er viktig er å tenke på vedlikeholdskostnader også. Lag et årlig budsjett for hva det vil koste for deg å ha denne båten.

Husk også at det er en del utstyr du må kjøpe inn, som for eksempel redningsvester, GPS og andre saker som gjør reisen din enklere.

About the author

kristoffer author