Interessert i gammel båtbyggertradisjon – tips til hvordan begynne

ByMagnus

Interessert i gammel båtbyggertradisjon – tips til hvordan begynne

Er du interessert i gammel båtbyggertradisjon, så er denne artikkelen kanskje noe for deg. For det er ganske mange som engasjerer seg i denne ingeniørkunsten, uten at de lar så mange nye ta del i kunnskapen.

Båtbyggertradisjonen strekker seg mange hundre år tilbake, og skiller seg fra sør til nord like mye som årstidene varierer. Det som er sikkert, er at du kan skaffe deg både mer kompetanse og kunnskap til å bygge din egen båt akkurat slik de gjorde for hundrevis av år siden. Man må kunne bøye tre slik at båtens skrog kan dannes.

Har du skog har du mulighet

Men du må ha skikkelig tømmer for å komme i gang. Man kan selvfølgelig kjøpe det, men hva bedre om du skaffer deg materialene fra egen skog. Det du trenger er redskap som øks og motorsag. Husk alltid å ha ekstra kjede, reimer, kiler og smøremiddel tilgjengelig. Alt dette får du hos https://reimbutikken.no/, en spesialforretning for skog og hage.

Hvilken type båt velger du

Det fins mange båter fra gammelt av. Enten det er en knarr, lofotjolle, sjark eller nordlandsbåt. Alle har de en ting til felles, de er alle laget av tre. Eldre trær har mer robuste trefibre som gjør at båten blir mer sikker.

Du bør lære mer om hvilke trær du skal hugge for å få den beste båten. Deretter legges tømmeret tilpasset og legges i vann. deretter formes og konstrueres til en båt. Enten man bruker kravell-metode eller klink, så skal alt settes sammen med nøyaktighet og kløkt.

Det er mye å lære om båtbyggerkunst før man velger båt. Når det er gjort, er det bare å sette i gang. Man kan fort lære mer om å anvende tradisjonelle håndverktøy, sjekke materialkvalitet og skog, hvordan du skal bruke motorsaga til å felle trær, formgiving og bygging av tradisjonsbåter.

Gjør det til en hobby – tidkrevende og interessant

Å bygge båt er ikke gjort på en dag. Det tar lang tid før den er ferdig, og du må finne ut om du skal bruke skruer eller nagler til å forsegle den. Mange velger å bygge ut garasjen for å kunne holde på med en hobby, og båtbyggertradisjon er noe du vil kunne holde på med i årevis.

En er ganske heldig dersom man finner en hobby som engasjerer og skaper interesse. Kanskje du til og med blir intervjuet i lokalavisa og får masse oppmerksomhet for din interesse for båt?

Husk at du finner alt til båtbygging hos https://reimbutikken.no/, som er eksperter på alt fra drivreimer til utstyr til skog og hage. Finn en hobby du interesserer deg for og se at også du kan få det til. Akkurat som millioner av andre før deg.

About the author

Magnus administrator