Ulike typer motorbåter

Bykristoffer

Ulike typer motorbåter

Hva slags motorbåter finnes der ute? Hvilken motorbåt er den rette for meg? I denne artikkelen skal vi gå nærmere inn på en motorbåt som kan passe deg og dine behov.

Innenbordsmotor

Dette er en motor som sitter inne i båten. Du kan altså ikke se den. Mange av oss forbinder motorbåter med påhengsmotor, men det er faktisk ikke like populært lengre og flere og flere båter blir produsert med innenbordsmotor.

Utenbordsmotor

Dette er en motor som sitter utenpå. Dette er en forbrenningsmotor, men det kan også være en elektrisk motor. Fordelen med utenbordsmotor er det faktum at du kan ta den av om vinteren eller tippe den opp om høsten slik at den er lettere å vedlikeholde. Dette er grunnen til at mange fortsatt velger påhengsmotor.

Dieseldrevet eller bensindrevet

Det som er hovedforskjellen på motorbåtene (bortsett fra innenbords- og utenbordsmotor) er det faktum om de bruker bensin eller diesel. Tradisjonelt sett har dieselbåter vært mye mer populære enn bensinbåter rett og slett fordi de bruker mindre drivstoff og diesel er et billigere drivstoff. Det som også er verdt å ta hensyn til er at bensindrevet båt lager mindre lyd.

About the author

kristoffer author